OncoReflex - ondersteunende massages voor, tijdens en na de behandeling van kanker.

En dan ineens is het niet je buurman, tante, vriendin of ............ maar dan ben jij degene met kanker.

De shock van de diagnose kanker heeft een enorme impact op je leven. Je wordt met allerlei zaken geconfronteerd. Je moet nadenken en beslissingen nemen over behandelingen. Je gaat door een achtbaan van heftige emoties, zoals angst voor de toekomst, verdriet en boosheid. Misschien heb je het gevoel dat je er alleen voor staat. Mensen om je heen weten vaak niet goed hoe ze moeten reageren. Jij vraagt je af waarom anderen zich druk maken om kleinigheden. Je wereld staat op zijn kop door de diagnose.

Na verloop van tijd ben je klaar met de behandelingen. Je hebt uitgekeken naar deze dag. Natuurlijk ben je opgelucht, maar tegelijkertijd is er een leegte. Nu je agenda niet meer vol staat met afspraken heb je zeeën van tijd en pas nu begint tot je door te dringen wat er allemaal gebeurd is.

OncoReflex kan ondersteuning bieden voor, tijdens en na de reguliere behandelingen (chemokuren, operatie(s), bestralingen en/of immunokuren) op lichamelijk, mentaal en emotioneel vlak. Het belangrijkste doel is hierbij het verhogen van de kwaliteit van leven. Denk hierbij aan het verminderen van de bijwerkingen van de behandelingen maar ook aan een moment van rust, ontspanning, balans vinden. Alles afgestemd op jouw energieniveau.

Neuropathie is een veel gehoorde bijwerking. Je zenuwen zijn beschadigd of werken minder goed door de behandeling. Met een op deze klacht gerichte massages is een verandering / verbetering vaak mogelijk.

In 2021 heb ik zelf mogen ervaren hoe fijn het is om tijdens en na het behandeltraject de ondersteuning te krijgen vanuit de reflexzonetherapie.


Als OncoReflex therapeut heb ik de 'Master training OncoReflex' gevolgd en volg ik jaarlijks de verplichte bijscholingen. 

De VoetreflexPlus therapeuten die gespecialiseerd zijn in OncoReflex staan vermeld op onderstaande websites. Klik op een van de logo's hieronder en je wordt direct naar de betreffende website geleid.