De behandelingen

Voetreflexologie kan preventief gebruikt worden om klachten te voorkomen, als ontspanning of om klachten te behandelen.      

De verschillende (voetreflex)behandelingen:

  • Therapeutische massage 
  • Preventieve massage
  • Ontspanningsmassage
  • An Shen: hoofd-, nek- en schoudermassage

Therapeutische massage

Deze behandelvorm kan goed werken bij verschillende lichamelijke en emotionele klachten. De eerste behandeling begint met een intakegesprek. We bespreken uw hulpvraag/klacht en u krijgt een ontspanningsmassage. Het intakegesprek met massage duurt ongeveer 90 minuten. Daarna bekijk ik uw klacht volgens de westerse reguliere geneeskunde en de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Dit bespreken we tijdens de volgende afspraak.

Belangrijk: Het stellen van een diagnose mag alleen een arts doen.

Vanaf de tweede behandeling bekijk en masseer ik de reflexzones op de onderbenen en de voeten of op de onderarmen en handen. Afhankelijk van uw klacht, kan ik verschillende soorten massages geven. Het verwachte aantal behandelingen kan sterk variëren, afhankelijk van klacht, oorzaak en duur van bestaan. De vervolgbehandelingen duren ongeveer 60 minuten per behandeling.

               


Preventieve massage

Uw voeten en onderbenen worden elke 6-8 weken gemasseerd om zo klachten te voorkomen en uw algehele weerstand te verhogen. Zo stimuleert u het behoud van uw gezondheid en vitaliteit. Een massage heeft onder andere effect op het afvoeren van afvalstoffen van organen, spieren en weefsels, het verbetert de algehele doorbloeding, het versterkt het zelfgenezend vermogen en het heeft effect op het loslaten van emoties.


Ontspanningsmassage

Dit is een heerlijke ontspannende massage van voeten en onderbenen. Hierbij gebruik ik voornamelijk strijkbewegingen. Lichaam en geest komen volledig tot rust en de energiedoorstroming in het lichaam wordt gestimuleerd. 


    
An Shen: hoofd- nek- en schoudermassage

Deze massage is een combinatie van Chinese acupressuur en westerse massagetechnieken: een zachte en rustige massage die zorgt voor een diepe ontspanning. Het helpt om tot rust te komen. Deze massage kan ik als zelfstandige massage geven (30 minuten), maar ook in combinatie met voetreflexologie (45 minuten). 

                              


Tips:
Tijdens een behandeling is het prettig om gemakkelijk zittende kleding te dragen. 
Verder is het fijn om er, bij uw kleding, rekening mee te houden dat uw voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd.

Het is belangrijk om na de behandelingen - en ook op de dagen erna - voldoende water te drinken. 
Dit helpt de vrijgekomen afvalstoffen om het lichaam te verlaten.