De behandelingen

Reflexzonetherapie / voetreflexologie kan ingezet worden:

  • om klachten te behandelen, te verminderen: therapeutische massage
  • ter ondersteuning van een behandeling bv bij kanker
  • om klachten te voorkomen: preventief 
  • om te ontspannen, bv met de An Shen massage     


- Therapeutische massage

Deze behandelvorm kan goed werken bij verschillende lichamelijke en emotionele klachten. De eerste behandeling begint met een intakegesprek. We bespreken uw hulpvraag/klacht en u krijgt een ontspanningsmassage. Het intakegesprek met massage duurt ongeveer 90 minuten. Daarna bekijk ik uw klacht volgens de westerse reguliere geneeskunde en de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Dit bespreken we tijdens de volgende afspraak.

Belangrijk: Het stellen van een diagnose mag alleen een arts doen.

Vanaf de tweede behandeling bekijk en masseer ik de reflexzones op de onderbenen en de voeten of op de onderarmen en handen. Afhankelijk van uw klacht, kan ik verschillende soorten massages geven. Het verwachte aantal behandelingen kan sterk variëren, afhankelijk van klacht, oorzaak en duur van bestaan. De vervolgbehandelingen duren ongeveer 60 minuten per behandeling.  


- Ondersteunende massage  

Deze behandelingen hebben als doel de kwaliteit van uw leven te verbeteren en zijn afgestemd op uw energieniveau. Een moment van rust, ontspanning en aandacht voor u.


Preventieve massage

Uw voeten en onderbenen worden elke 6-8 weken gemasseerd om zo klachten te voorkomen en uw algehele weerstand te verhogen. Zo stimuleert u het behoud van uw gezondheid en vitaliteit. 

                   


Ontspanningsmassage

Dit is een heerlijke ontspannende massage van voeten en onderbenen. Hierbij gebruik ik voornamelijk strijkbewegingen. Lichaam en geest komen volledig tot rust en de energiedoorstroming in het lichaam wordt gestimuleerd. 

- An Shen: hoofd- nek- en schoudermassage

Deze massage is een combinatie van Chinese acupressuur en westerse massagetechnieken: een zachte en rustige massage die zorgt voor een diepe ontspanning. Het helpt om tot rust te komen. Deze massage eindig ik met een korte massage op de voeten.

                                 


Tips:
Tijdens een behandeling is het prettig om gemakkelijk zittende kleding te dragen. 
Verder is het fijn om er, bij uw kleding, rekening mee te houden dat uw voeten, onderbenen en knieën worden gemasseerd.

Het is belangrijk om na de behandelingen - en ook op de dagen erna - voldoende water te drinken. 
Dit helpt de vrijgekomen afvalstoffen om het lichaam te verlaten.