Voetreflex en Pedicurepraktijk Wilma is gestart als pedicure praktijk. Een paar jaar later is de praktijk uitgebreid met reflexzonetherapie. Na ruim 12 jaar ben ik gestopt met mijn pedicurepraktijk. Ik ga wel verder met mijn werk in de reflexzonetherapie.
De website gaat de komende tijd aangepast worden.


            

VoetreflexPlus therapeut

Sinds september 2014 ben ik gediplomeerd voetreflexplus therapeut. Ik heb de driejarige hbo-opleiding 'VoetreflexPlus' gevolgd naast mijn werk als pedicure, omdat ik steeds meer gefascineerd raakte door voeten en de mens die daarbij hoort. 

In de voeten weerspiegelt zich het hele lichaam. Door uw voeten te masseren, stimuleer ik de doorbloeding, de werking van de zenuwen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Dit leidt tot een betere gezondheid, vitaliteit en ontspanning van lichaam en geest. Voetreflexologie bewijst al eeuwenlang zijn effectiviteit.

In het laatste jaar van mijn opleiding heb ik een aantal specialisaties gedaan, gericht op de bestrijding van onder meer hoofdpijn en migraine en klachten op het gebied van menstruatie en overgang. Ook voor stervensbegeleiding en rouwverwerking kunt u een beroep op mij doen; deze massages kunnen bijdragen aan meer ruimte, ontspanning en rust.   
Inmiddels heb ik mij ook gespecialiseerd in zwangerschapsreflexologie, fertiliteitsreflexologie en babyreflexologie

Ik ben lid van de Vereniging van Nederlandse Reflexzone Therapeuten (VNRT) en sta geregistreerd in het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Door deze registraties vergoeden de meeste zorgverzekeraars de voetreflex-behandelingen geheel of gedeeltelijk. Zie voor meer info: tarieven              Bij vragen kunt u altijd contact met mij opnemen.