Fertiliteits- en Zwangerschapsreflexologie

Binnen de voetreflexologie zijn er de specialisaties:
  • Fertiliteitsreflexologie; als kinderen krijgen niet vanzelf gaat.
  • Zwangerschapsreflexologie; gericht op het welzijn van de vrouw in de periode voor, tijdens en na haar zwangerschap.


Fertiliteitsreflexologie, als je zwanger wil worden
Wanneer het proces van zwanger worden moeizaam verloopt, dan kan dit stress, angst, druk en onzekerheid met zich meebrengen. Reflexologie helpt je spanningen los te laten en in balans te komen. 
Er wordt ook gekeken naar de menstruatie, hoe is deze, hoe is de cyclus. Vaak zijn hier punten die te verbeteren zijn.
Door het bewerken van specifieke reflexzones en acupunctuurpunten krijgen organen, hormoonklieren en weefsels die een rol spelen bij de voortplanting meer energie tot hun beschikking, waardoor ze hun functie beter kunnen vervullen.
Zo wordt de conditie van lichaam en geest verbeterd om de kans op een zwangerschap te vergroten.Zwangerschapsreflexologie
Zwanger zijn is bijzonder. Een uniek leven groeit in jouw buik. Je wilt van deze bijzondere tijd zoveel mogelijk genieten. Reflexologie helpt je daarbij. Deze behandelmethode geeft jou en je ongeboren baby momenten van rust en ontspanning. Samen genieten van negen mooie maanden.

                          


Waarom juist tijdens of na de zwangerschap?
Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er veel veranderingen plaats. Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren. Lichamelijk en geestelijk. 
En na de bevalling helpt een behandeling je om weer op krachten te komen en sneller de balans terug te vinden.


Verlichting van zwangerschapsklachten
Reflexologie geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Denk bijvoorbeeld aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, pijn in het bekken, vermoeidheid, stemmingswisselingen, blaasontsteking, obstipatie, slapeloosheid en oedeem (vocht vasthouden).


Weeën opwekken
Ben je uitgerekend, maar laat de bevalling op zich wachten? Voetreflexologie kan ingezet worden om de weeën op te wekken. In de behandeling ligt de nadruk op mentale en fysieke ontspanning met daarnaast het activeren van bepaalde reflexzones en acupunctuurpunten die kunnen bijdragen aan het in gang zetten van de bevalling.


Aanvulling
Behandeling door een reflexzonetherapeut is een goede aanvulling, maar vervangt nooit de verloskundige of gynaecoloog. De meeste zorgverzekeraars vergoeden de reflexzonebehandelingen geheel of gedeeltelijk. Dit is afhankelijk van het aanvullende pakket.